fbpx

Kas ilu on vaataja silmades?

Kui mõtled mõne sinu arvates ilusa inimese peale, siis taju hetkeks, mis täpsemalt selle inimese sinu jaoks ilusaks teeb.

Fraas “ilu on vaataja silmades” viitab sellele, et arusaam ilust on subjektiivne ja võib inimeseti erineda. Mida üks peab ilusaks, ei pruugi teisele üldse ​​mitte meeldida. See rõhutab, et ilu ei ole absoluutne kvaliteet, vaid sõltub individuaalsetest maitsetest, kogemustest ja kultuurimõjudest. See toob esile esteetiliste hinnangute isikliku ja mitmekülgse olemuse.

Minu jaoks on ilus inimene sügavamale ulatuv mõiste kui vaid välimus. Kehahoid, liigutused, miimika, esteetiline olemus ja üleüldine hoiak, peegeldavad enamasti sisemisi omadusi ja väärtusi. Sageli tajume inimese ilu temaga koos olemisel tekkivast heast tundest.

Ajal kui kanti suursuguseid rõivaid ja hoolikalt seatud soenguid, võtsid kehad kui iseenesest parema rühi ja esteetilisema väljenduse. Usun, et ka sina oled tajunud, et riietudes pidulikku kleiti või kandes kostüümi või ülikonda, siis muutub nii sisemine hoiak kui kehahoid.

Pilatest seostatakse sageli esteetilise keha kasutusega, kuna see keskendub ühtlasele kehatugevusele, painduvusele ja kehahoiakule. Joseph Pilates oli meesterahvas ja treenis ka jõulisemate spordialade harrastajaid (jõutõstjad, poksijad) ning ei saa ära unustada Pilatese head mõju mõlema soo esindajatele.

Mõned näited, kuidas Pilates aitab kaasa esteetiliselt meeldivale väljanägemisele:

🌱 Pilatese harjutused arendavad lihaseid läbi erisuunalise kehatöö ehk neid nii tugevdades kui venitades. See soodustab lihaste arengut, mis aitab luua heas vormis välimust ilma massita. See loob voolujoonelise välimuse.

🌱 Pilates aitab tugevdada lihaseid, mis vastutavad hea kehahoia eest. Parem rüht annab graatsilise ja enesekindla välimuse.  Parema joondusega seismist peetakse sageli elegantsemaks.

🌱 Pilatese treeningutes tekkiv parem kehatunnetus loob võimaluse kasutada oma keha teadlikult. Soovides naiselikkust rõhutada, saab liigutused muuta aeglasemaks ja väljapeetumaks. Hea ja vaba, mitte pingutatud, kehaoid on tervelt enesekindla mehe juures märgatavad.

🌱 Pilates on tuntud ka selle poolest, et treenib tõhusalt kerekeskme lihaseid, sealhulgas sügavaid kõhulihaseid. See aitab luua vöökoha ja selgema keskosa, andes oma panuse liivakellafiguuri kujunemisse, mida sageli seostatakse naiselikkusega. Kuna meestel on vaagen kitsam ja kôrgem kui naistel, siis nemad säilitavad kenasti meheliku väljanägemise.

🌱 Pilatese harjutused sisaldavad nii tugevdamist kui venitamist, mis parandab üldist painduvust. See võimaldab liigutustel muutuda sujuvamaks ja graatsilisemaks, aidates kaasa elegantsemale käitumisele.

🌱 Pilates edendab kehateadlikkust ja tähelepanelikkust, mis suurendab enesekindlust. Kui tunneme oma keha üle paremat kontrolli ja mõistame, kuidas seda tõhusalt ja elegantselt liigutada, siis see tõstab enesehinnangut, mis on välimuse juures oluline tegur.

Esteetilisema olemusega seostatakse sageli liigselt kiirustamata toimetamist. Tänapäeva elu rutus on hea end teadlikult tagasi tõmmata ja selle tarbeks leiad online treeningute programmist erinevaid videoid.

Vahel vajame meeldetuletust, et meis eneses on olemas suurem jõud kui me arvame. Et toetada keha kõrval ka otseselt meelelist kindlustunnet, siis saad nii ise kui lastega koos kuulata online treeningute programmis treeningvideodele lisaks ka eneseusaldust tõstvaid audiolõõgastusi. Sageli vajavad ka lapsed oma toimingutega edukaks toimetulekuks usku, et nad saavad hakkama.

Soovin sulle kulgemist ja märkamist, et end üle ei pingutaks. Võttes teadlikult pause ja hoolitsedes oma heaolu eest järjepidevalt säilib hea enesetunne ja positiivsem maailmavaade, kus märkame ilusat ka seal, kus see alati kohe esile ei kerki.

Jaga:

Rohkem:

Sinu keha räägib sinuga!

Meie kasutuses on imeline ja väga kohanemisvõimeline organism. Meie keha teeb kõike seda, mida meil mõttesse tuleb ning ka seda, mida me ei oska teadlikult reguleerida.

Õnneseisund.

Joseph Pilatesel on tuntud ütlus “Everyone is the architect of his own happiness”, mille sõnum ühtib vanasõnaga “Igaüks on oma õnnesepp!”.
Kas õnneseisund ja elurõõm tähendavad pidevalt õnnelik ja rõõmus olemist? 

pille juhendab pilatese treeninguid matil

Missugune on hingamise ja vaagnapõhjalihaste vaheline seos?

Hingamine on miski, mida me teeme pidevalt ilma sellele mõtlemata alates sünnihetkest kuni maisest elust lahkumiseni. Hingamine ei ole oluline vaid seetõttu, et see hoiab meid elus vaid selle kvaliteet mõjutab ka meie kere- ja vaagnapõhjalihaste head toimimist.

Pilates valikaine kursusena koolis.

See oli 2017. aastal, kui ühel Kehra Gümnaasiumi üritusel astusin direktorile ligi ning pakkusin Pilatest valikaine võimalusena. Direktorile see mõte meeldis ning juba järgmisel aastal alustasime 8 tüdrukuga teekonda Pilatese maailmas.

Kas sul on küsimusi?

TERE!

Konto tegemiseks registreeri ennast ühele kursusele.